Το Σχολείο μας βρίσκεται στην Απολλωνία της Σίφνου. Η πρόσβαση σε αυτό μπορεί να γίνει οδικώς ακολουθώντας το δρόμο προς Καταβατή, είτε με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και επιλέγοντας τη στάση Καταβατή στα δρομολόγια προς Πλατύ Γιαλό, Φάρο και Βαθύ, είτε με τα πόδια από το μονοπάτι της Απολλωνίας προς την Καταβατή.

Το κτίριο του Γυμνασίου Σίφνου χτίστηκε τη δεκαετία του 1930 και στέγαζε αρχικά το Δημοτικό Σχολείο Σίφνου (1935-1988). Κατόπιν, χτίστηκε νέα πτέρυγα μεταξύ των ετών 1986-1988 για να λύσει το στεγαστικό πρόβλημα του σχολείου εξαιτίας της μεγάλης αύξησης των μαθητών που απαιτούσε τo χωρισμό των τάξεων σε τμήματα. Στα νέα κτίρια ιδρύθηκε το εργαστήριο Πληροφορικής (1994-1995), αυξήθηκε και οργανώθηκε η δανειστική βιβλιοθήκη με περισσότερους από 7000 τόμους βιβλίων και έγινε προμήθεια είτε με δωρεές είτε με κρατική χορηγία εποπτικών μέσων διδασκαλίας. Παράλληλα κατασκευάστηκε στο προαύλιο γήπεδο μπάσκετ. Από το 2001 το σχολείο ορίστηκε ως εξεταστικό κέντρο για τις πανελλαδικές εξετάσεις. 

Στην ιστοσελίδα αυτή θα βρείτε πληροφορίες για το Γυμνάσιο της Σίφνου με Λυκειακές Τάξεις, το τρέχον Πρόγραμμα Σπουδών του Γυμνασίου και του Λυκείου, τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στο σύστημα Πρόσβασης στα Τριτοβάθμια Ιδρύματα, ενημερώσεις για τους Γονείς και τους μαθητές μας, χρήσιμες πληροφορίες για το Νησί μας, αλλά και πρόσβαση στα άλλα ενεργά ιστολόγια του Σχολείου, όπως το blog και η ηλεκτρονική μας τάξη.

Ανακοινώσεις και δράσεις του Σχολείου μας θα διαβάσετε στο blog μας!!! http://blogs.sch.gr/gymsifno

Καλό σερφάρισμα...

 

Δράσεις κατά της Σχολικής Βίας

Την 6/3/2013 πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια των δράσεων για τη σχολική βία:

 

1) Ανάγνωση, μετά την πρωινή προσευχή του σχετικού μηνύματος Υφυπουργού Παιδείας.

 

2) Στα πλαίσια του μαθήματος των Καλλιτεχνικών φιλοτεχνήθηκαν από τους μαθητές αφίσες με περιεχόμενο και συνθήματα κατά της σχολικής βίας. Το υλικό αυτό αναρτήθηκε σε ειδικό πίνακα εικαστικών έργων που βρίσκεται στον κεντρικό διάδρομο του σχολείου.

3) Από τους φιλόλογους του σχολείου κατ

ασκευάστηκαν δύο video με θέμα: "Μη με κοροϊδεύεις" και "Οι ρόλοι στο σχολικό εκφοβισμό". Επίσης σειρά p.p. με θέμα "Σχολική βία".

4) Ανά δύο τμήματα, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του παραπάνω οπτικοακουστικού υλικού και επακολούθησε σχετική συζήτηση καθοδηγούμενη από εκπαιδευτικούς. Για την παρέμβαση αυτή δόθηκαν δύο 2ωρα ανά ομάδα μετά από σχετικό προγραμματισμό.

Χρησιμοποιήθηκε το υλικό που εστάλη.