Το Σχολείο μας βρίσκεται στην Απολλωνία της Σίφνου. Η πρόσβαση σε αυτό μπορεί να γίνει οδικώς ακολουθώντας το δρόμο προς Καταβατή, είτε με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και επιλέγοντας τη στάση Καταβατή στα δρομολόγια προς Πλατύ Γιαλό, Φάρο και Βαθύ, είτε με τα πόδια από το μονοπάτι της Απολλωνίας προς την Καταβατή.

Το κτίριο του Γυμνασίου Σίφνου χτίστηκε τη δεκαετία του 1930 και στέγαζε αρχικά το Δημοτικό Σχολείο Σίφνου (1935-1988). Κατόπιν, χτίστηκε νέα πτέρυγα μεταξύ των ετών 1986-1988 για να λύσει το στεγαστικό πρόβλημα του σχολείου εξαιτίας της μεγάλης αύξησης των μαθητών που απαιτούσε τo χωρισμό των τάξεων σε τμήματα. Στα νέα κτίρια ιδρύθηκε το εργαστήριο Πληροφορικής (1994-1995), αυξήθηκε και οργανώθηκε η δανειστική βιβλιοθήκη με περισσότερους από 7000 τόμους βιβλίων και έγινε προμήθεια είτε με δωρεές είτε με κρατική χορηγία εποπτικών μέσων διδασκαλίας. Παράλληλα κατασκευάστηκε στο προαύλιο γήπεδο μπάσκετ. Από το 2001 το σχολείο ορίστηκε ως εξεταστικό κέντρο για τις πανελλαδικές εξετάσεις. 

Στην ιστοσελίδα αυτή θα βρείτε πληροφορίες για το Γυμνάσιο της Σίφνου με Λυκειακές Τάξεις, το τρέχον Πρόγραμμα Σπουδών του Γυμνασίου και του Λυκείου, τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στο σύστημα Πρόσβασης στα Τριτοβάθμια Ιδρύματα, ενημερώσεις για τους Γονείς και τους μαθητές μας, χρήσιμες πληροφορίες για το Νησί μας, αλλά και πρόσβαση στα άλλα ενεργά ιστολόγια του Σχολείου, όπως το blog και η ηλεκτρονική μας τάξη.

Ανακοινώσεις και δράσεις του Σχολείου μας θα διαβάσετε στο blog μας!!! http://blogs.sch.gr/gymsifno

Καλό σερφάρισμα...

 

EUROPEAN SCHOOL RADIO 2015-2016

http://europeanschoolradio.eu

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

EUROPEAN SCHOOL RADIO  2015-2016

 

Φίλτατοι συνάδελφοι, ραδιοφωνατζήδες του διαδικτύου, ξεκινάμε για μια ακόμη χρονιά το ταξίδι μας στον ραδιοφωνικό αέρα!

Το Εuropean School Radio, το πρώτο Μαθητικό Διαδικτυακό Ραδιόφωνο, είναι ο διαδικτυακός ραδιοφωνικός σταθμός που δημιουργείται από ένα δίκτυο σχολείων, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τα οποία μέσω των ραδιοφωνικών ομάδων τους παράγουν ραδιοφωνικές εκπομπές και μεταδίδουν μέσω ενός πλήρους προγράμματος με χαρακτήρα ταυτόχρονα ψυχαγωγικό, ενημερωτικό και συνάμα εκπαιδευτικό. Αποτελεί πρακτική άσκηση των μαθητών/μαθητριών και εκπαιδευτικών στον μιντιακό και ψηφιακό γραμματισμό και αναπτύσσει τις αντίστοιχες δεξιότητες.

Το Εuropean School Radio, από το 2011 μεταδίδει 24 ώρες και 7 ημέρες την εβδομάδα παραγωγές των μαθητών και μαθητριών σε θεματολογία επιλογής τους, μουσική, τεχνολογία, περιβάλλον, πολιτισμό, κινηματογράφο, θέατρο, αθλητισμό, τοπικές ειδήσεις και νέα. Αφιερώματα σε ειδικές ημέρες, σε σημαντικές εθνικές/ευρωπαϊκές προσωπικότητες, συνεντεύξεις, και άλλα θέματα που σχετίζονται με το περιεχόμενο του σχολείου και τα ενδιαφέροντα των μαθητών και μαθητριών καθώς και μουσικές επιλογές με κριτήριο την ποιότητα. Χιλιάδες ώρες εκπομπών έχουν μεταδοθεί και χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικοί έχουν δημιουργήσει κάνοντας ραδιόφωνο στο European School Radio.

Από τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015 μπορείτε να κάνετε την αίτηση συμμετοχής στο μοναδικό συνεργατικό ραδιόφωνο, το European School Radio, το πρώτο μαθητικό διαδικτυακό  ραδιόφωνο.

Σας καλωσορίζουμε στη νέα διεύθυνση του αγαπημένου μας ραδιοφώνου και θα διαπιστώσετε ότι η φετινή ραδιοφωνική χρονιά ξεκινά σε ένα νέο πλήρες αυτοματοποιημένο περιβάλλον, μια πλατφόρμα που κάνει την επικοινωνία μας πιο απλή και ποιοτική για να κάνουμε όλοι μαζί το ραδιόφωνό μας καλύτερο.

Με την εγγραφή σας στον νέο διαδικτυακό μας τόπο θα έχετε πρόσβαση στο προφίλ του σχολείου σας, θα προγραμματίζετε τις εκπομπές σας, θα κάνετε μεταφόρτωση των παραγωγών σας, και θα έχετε συνεχή υποστήριξη σε κάθε σας βήμα με αναλυτική βοήθεια. Παράλληλα, θα μεταφέρεστε στο νέο blog του ραδιοφώνου, όπου θα έχετε τη δυνατότητα προσθήκης αναρτήσεων, ενώ θα θέτετε τις απορίες σας στο forum. Η καινοτομία μας τη νέα σχολική χρονιά είναι η παροχή δυνατοτήτων για σύναψη συνεργασιών μεταξύ των σχολείων του ραδιοφώνου. Επισκεφτείτε προς το παρόν το το wiki με τον οδηγό συμμετοχής και σας περιμένουμε για εγγραφή!

Καταβλήθηκε από όλους μας, τα μέλη της Επιστημονικής Εταιρείας ?European School Radio?, μεγάλη προσπάθεια για να φτάσουμε σε ένα αποτέλεσμα που θα ικανοποιεί τις ανάγκες του μοναδικού συνεργατικού ραδιοφώνου, του ραδιοφώνου της εκπαιδευτικής κοινότητας.

H ανάπτυξη αυτή είναι αποτέλεσμα της εθελοντικής εργασίας μας, όπως ήδη γνωρίζετε, και έγινε δυνατή με την ενεργοποίηση των νέων μελών της Επιστημονικής Εταιρείας, σε συνεργασία με το ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Σας καλούμε να στηρίξετε με τη συμμετοχή σας τη ραδιοφωνική δράση αλλά και την εξέλιξή της μέσω της Επιστημονικής Εταιρείας.

 Όλοι μαζί μπορούμε να το κάνουμε το καλύτερο μαθητικό ραδιόφωνο της Ευρώπης!