Το Σχολείο μας βρίσκεται στην Απολλωνία της Σίφνου. Η πρόσβαση σε αυτό μπορεί να γίνει οδικώς ακολουθώντας το δρόμο προς Καταβατή, είτε με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και επιλέγοντας τη στάση Καταβατή στα δρομολόγια προς Πλατύ Γιαλό, Φάρο και Βαθύ, είτε με τα πόδια από το μονοπάτι της Απολλωνίας προς την Καταβατή.

Το κτίριο του Γυμνασίου Σίφνου χτίστηκε τη δεκαετία του 1930 και στέγαζε αρχικά το Δημοτικό Σχολείο Σίφνου (1935-1988). Κατόπιν, χτίστηκε νέα πτέρυγα μεταξύ των ετών 1986-1988 για να λύσει το στεγαστικό πρόβλημα του σχολείου εξαιτίας της μεγάλης αύξησης των μαθητών που απαιτούσε τo χωρισμό των τάξεων σε τμήματα. Στα νέα κτίρια ιδρύθηκε το εργαστήριο Πληροφορικής (1994-1995), αυξήθηκε και οργανώθηκε η δανειστική βιβλιοθήκη με περισσότερους από 7000 τόμους βιβλίων και έγινε προμήθεια είτε με δωρεές είτε με κρατική χορηγία εποπτικών μέσων διδασκαλίας. Παράλληλα κατασκευάστηκε στο προαύλιο γήπεδο μπάσκετ. Από το 2001 το σχολείο ορίστηκε ως εξεταστικό κέντρο για τις πανελλαδικές εξετάσεις. 

Στην ιστοσελίδα αυτή θα βρείτε πληροφορίες για το Γυμνάσιο της Σίφνου με Λυκειακές Τάξεις, το τρέχον Πρόγραμμα Σπουδών του Γυμνασίου και του Λυκείου, τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στο σύστημα Πρόσβασης στα Τριτοβάθμια Ιδρύματα, ενημερώσεις για τους Γονείς και τους μαθητές μας, χρήσιμες πληροφορίες για το Νησί μας, αλλά και πρόσβαση στα άλλα ενεργά ιστολόγια του Σχολείου, όπως το blog και η ηλεκτρονική μας τάξη.

Ανακοινώσεις και δράσεις του Σχολείου μας θα διαβάσετε στο blog μας!!! http://blogs.sch.gr/gymsifno

Καλό σερφάρισμα...

 

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΥΜΒΟΛΟΥ - ΕΜΒΛΗΜΑΤΟΣ ΣΙΦΝΟΥ

ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΥΜΒΟΛΟΥ ? ΕΜΒΛΗΜΑΤΟΣ ΣΙΦΝΟΥ

(5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ - 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015)

 

Φίλες και φίλοι,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Σίφνου, αφού έλαβε γνώση της ανακοίνωσης που εξέδωσε η πενταμελής Επιτροπή, η οποία ορίστηκε για να αξιολογήσει και να επιλέξει το καταλληλότερο έμβλημα της Σίφνου από τις ανώνυμες προτάσεις που κατατέθηκαν κατά την 1η προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού, προέβη στην απόφαση επαναπροκήρυξής του, με στόχο το σχεδιασμό και την επιλογή του πιο αντιπροσωπευτικού «συμβόλου - εμβλήματος» της Σίφνου. Αναλυτικά η ανακοίνωση της Επιτροπής έχει ως εξής:

?Στις 30 Μαΐου 2015 και στο Πολιτιστικό Κέντρο Σίφνου «Μαριάνθη Σίμου» συνεδρίασε η πενταμελής Επιτροπή που ορίστηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σίφνου για να αξιολογήσει και να επιλέξει το καταλληλότερο έμβλημα της Σίφνου από τις είκοσι μία (21) ανώνυμες προτάσεις που κατατέθηκαν σε ανταπόκριση σχετικού καλέσματος.

Η Επιτροπή σε απαρτία, μετά από λεπτομερή εξέταση των προτάσεων, διαπίστωσε ότι έχουν γίνει αξιόλογες προσπάθειες από τους διαγωνιζόμενους, αλλά με λύπη της υποχρεώθηκε να μην επιλέξει κανένα από τα εμβλήματα που προτάθηκαν, για δύο κυρίως λόγους. Πρώτο, διότι τα περισσότερα δεν έχουν καλλιτεχνική αρτιότητα και αυτάρκεια και όπως έχουν δεν είναι δυνατή η χρησιμοποίησή τους. Δεύτερο, αυτά που είναι πραγματικά τέλεια από καλλιτεχνική άποψη δεν παραπέμπουν ευθέως στη Σίφνο και επομένως δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως έμβλημα της Σίφνου.

Η Επιτροπή ευχαριστεί και συγχαίρει όσους έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό για την ευαισθησία που επέδειξαν και για τον κόπο που κατέβαλαν. Πιστεύουμε όμως ότι θα συμφωνούν και οι ίδιοι ότι μας ενδιαφέρει όλους να επιλεγεί το καλύτερο δυνατόν έμβλημα, το οποίο θα τιμά και θα προβάλλει τις αξίες της Σίφνου που όλοι αγαπάμε. Γι' αυτό, η Επιτροπή υποχρεώθηκε να προτείνει με παμψηφία την επαναληπτική προκήρυξη του διαγωνισμού. Η Επιτροπή: Κική Βουλγαρέλη, Ελένη Καλαμαρά, Γιάννης Μαστρόκαλος, Νίκος Προμπονάς, Παναγιώτης Σεϊμανίδης?.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Π.Σ.Σ. με τη σειρά του θα ήθελε να συγχαρεί όλους όσοι έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό αλλά και να ευχαριστήσει τα μέλη της πενταμελούς Επιτροπής για την τιμητική αποδοχή του ορισμού τους, για την εθελοντική εργασία και το χρόνο που αφιέρωσαν.

Επιπλέον, θα ήθελε να επισημάνει ότι, ενώ η Επιτροπή ολοκλήρωσε με συνέπεια το έργο της στο χρόνο κατά τον οποίο κλήθηκε να κάνει την αξιολόγηση των προτάσεων, το Συμβούλιο του Συλλόγου μας αποφάσισε να εκδώσει τη σχετική ανακοίνωση επαναπροκήρυξης του διαγωνισμού μετά το τέλος της τουριστικής περιόδου, θεωρώντας ότι ο χρόνος αυτός είναι ο καταλληλότερος για την αποτελεσματικότερη απήχηση της νέας πρόσκλησης και την εξασφάλιση ακόμα περισσότερων συμμετοχών - προτάσεων.

Αγαπητές φίλες και φίλοι, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι:

-Το «σύμβολο - έμβλημα» που θα επιλεγεί ως χαρακτηριστικό της Σίφνου θα πρέπει να μπορεί να τυπωθεί σε διάφορα υλικά και μορφές (π.χ. σημαία, λάβαρο κ.λ.π.) και να αποτελεί ενθύμιο φίλων και επισκεπτών του νησιού μας.

-Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται μετά από πρόταση του κ. Κωνσταντίνου (Τοτή) Βερνίκου, ο οποίος και προτίθεται να τον χρηματοδοτήσει.

-Σε αυτόν μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι Σιφνιοί και φίλοι της Σίφνου, ανεξαρτήτως ηλικίας, όλοι οι φίλοι και οι φίλες που ανταποκρίθηκαν και στην προηγούμενη πρόσκληση, με μία ή περισσότερες προτάσεις ο καθένας.

-Οι προτάσεις (προσωπικές ερασιτεχνικές δημιουργίες, από επαγγελματικά γραφεία ή σχολές γραφιστικής), μπορούν να κατατεθούν από την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου και για διάστημα ενός μήνα (έως και το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015) με τους παρακάτω τρόπους:

?σε απλό σχέδιο ή χαρτί, ιδιοχείρως στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Μαρία Ναδάλη και Βασίλη Ψαθά ή να αποσταλούν στην ταχυδρομική διεύθυνση: «Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου ? Απολλωνία Σίφνου,  Τ.Κ. 840 03»,

?να αποσταλούν ηλεκτρονικά στα παρακάτω e-mails: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ή This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. (με θέμα: ΣΥΜΒΟΛΟ - ΕΜΒΛΗΜΑ ΣΙΦΝΟΥ).

Καλό θα ήταν κάθε πρόταση να συνοδεύεται από επεξηγηματικά σχόλια και στην περίπτωση ταχυδρομικής ή ηλεκτρονικής αποστολής της να γίνεται και προφορική (τηλεφωνική) επιβεβαίωση της παραλαβής της από τα ορισθέντα μέλη.

Η αξιολόγηση των προτάσεων θα γίνει από την πενταμελή Επιτροπή που ορίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας και τα μέλη της αναφέρονται αναλυτικά ανωτέρω, ενώ η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και η βράβευση της επιλεγείσας πρότασης θα πραγματοποιηθεί σε ειδική εκδήλωση.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα 6947610783 (Μαρία Ναδάλη) και 6937072339 (Βασίλης Ψαθάς).

Περιμένουμε τις προτάσεις σας και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία!

Σίφνος, 3.11.2015