76ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός στα Μαθηματικά

Ανακοινώνεται από την ΕΜΕ η διεξαγωγή του 76ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού (ΠΜΔ) στα Μαθηματικά. Εξεταστέα ύλη για τον πρώτο διαγωνισμό "ΘΑΛΗΣ" για κάθε τάξη είναι η διδακτέα ύλη όλων των προηγουμένων τάξεων σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα κάθε τάξης του Π.Ι. για τα Μαθηματικά. Εξεταστέα ύλη για τον δεύτερο διαγωνισμό "ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ" για κάθε τάξη είναι η διδακτέα ύλη όλων των προηγουμένων τάξεων καθώς και η διδακτέα ύλη του Α' τριμήνου αυτής της τάξης σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα κάθε τάξης του Π.Ι. για τα Μαθηματικά. Εξεταστέα ύλη για τον τρίτο διαγωνισμό "ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ"  και τον «Προκριματικό διαγωνισμό» θεωρείται η ύλη των Διεθνών Μαθηματικών Ολυμπιάδων. Παράλληλα με τους Διαγωνισμούς θα γίνουν και μαθήματα προετοιμασίας, προσαρμοσμένα στους παραπάνω διαγωνισμούς.

Στην Ιστοσελίδα της ΕΜΕ (http://www.hms.gr/competitions/home?q=node/614) υπάρχουν οι παρακάτω Σημειώσεις Διαγωνισμών ανά ενότητα

             1.    ΑΛΓΕΒΡΑ-ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ Α ΛΥΚΕΙΟΥ 
            2.    ΠΟΛΥΩΝΥΜΑ
            3.    ΘΕΩΡΙΑ ΑΡΙΘΜΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
            4.    ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΗ 1
            5.    ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΗ 2
            6.    ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΗ 3
            7.    ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ
            8.    ΘΕΩΡΙΑ ΑΡΙΘΜΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ
            9.    ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΑΡΙΘΜΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ

Οι ημερομηνίες του διαγωνισμού στα Μαθηματικά είναι οι ακόλουθες:

Θαλής: Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015, Ευκλείδης: Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016, Αρχιμήδης: Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

 

Στο φετινό διαγωνισμό, συμμετείχαν 10 μαθητές της Γ' Γυμνασίου και της Α' Λυκείου του σχολείου μας, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Μαθηματικών κ. Γιώργου Κωνσταντάκη. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία και συγχαρητήρια για τη συμμετοχή τους.